Hoofdaannemer UWV

Categorieën: Blog

Hoofdaannemer UWV! | Word weer ‘werkfit’ met Frissestart

Wij zijn trots! Sinds medio april is Frissestart namelijk hoofdaannemer bij het UWV voor het uitvoeren van Werkfit trajecten. In die functie bieden wij ondersteuning voor mensen met een Ziektewet, WIA, Wajong en WW status

Kun je werken, maar lukte dat tijdelijk niet? Wil je graag weer aan de slag, maar krijg je dat zelf niet voor elkaar? Dan helpen wij je graag. Met onze re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ helpt Frissestart jou om weer werkfit te worden.

Een Werkfit traject van Frissestart. Wat is dat?

Tijdens een Werkfit traject word je door ons 6 maanden begeleid. Het is altijd een individueel traject, dat precies bij jou past. Want wij weten als geen ander: alleen met persoonlijke aandacht en voldoende tijd bereik jij het gewenste resultaat.

Wat is het resultaat van Werkfit?

Onze doelstelling is om duurzame passende arbeid te bereiken voor jou. Daarbij gaan we vooral uit van jouw kwaliteiten en houden rekening met je belemmeringen. We denken in mogelijkheden! Maar uiteindelijk ben jij zelf diegene die kiest.

Hoe gaat een Werkfit traject van Frissestart in zijn werk?

Om te beginnen kijken we naar jouw privésituatie (veiligheid, gezondheid, privé en financiën) en combineren dit met de uiteindelijke werksituatie. Bij de werkkeuze kijken we naar de harde kant: je behaalde diploma's, je opgedane werkervaringen en je ontwikkelde vaardigheden.

Vervolgens brengen we je zachte kant in beeld. Dat doen we aan de hand van een persoonlijkheidsanalyse. Hierdoor krijgen wij en jijzelf inzicht in jouw sociale, beïnvloedende, organisatorische en leidinggevende talenten.

Daarna gaan we samen aan de slag met je kwaliteiten en valkuilen, je communicatiegedrag en brengen je voorkeuren voor soort omgeving en branches in beeld.

Door het gebruik van onze methodieken (TMA en DISC) kunnen we in een kort tijdsbestek op een degelijke, genuanceerde manier tot functieprofielen/functiebenamingen komen. Dat maakt heel goed inzichtelijk wat jouw toekomstige arbeidsmarktpositie is.

Welke hulp krijg ik van Frissestart bij het Werkfit traject?

We weten nu wat voor jou passende arbeid is. Tijd om te gaan solliciteren! Heb je hulp nodig bij het maken van een CV en motivatiebrief? Dan geven we die! Ook ondersteunen wij je graag in het gebruik van social media en bij het inschrijven op online vacaturebanken. Daarnaast zetten we ons netwerk voor je in en brengen jouw eigen netwerk mee in kaart. Samen gaan we jobhunten en solliciteren, natuurlijk geven we tips voor sollicitatiegesprekken en ondersteunen we jou bij de voorbereiding hiervan. Alles zodat jij klaar bent voor het uiteindelijke doel: het vinden van een betaalde baan!

Welke mogelijkheden biedt Frissestart jou nog meer?

Blijft het toch lastig voor jou? Dan kun je na ‘Werkfit maken’ nog een ander traject volgen: ‘Naar werk’. Hierin krijg je verdere begeleiding richting een betaalde baan. Bij ‘Naar werk’ maak je afspraken over het aantal uren dat je gaat werken. Je bent dan werkfit en gaat voor een betaalde baan.

Kun je echter nog niet zelfstandig werken? Dan is er de mogelijkheid van persoonlijke ondersteuning van een jobcoach. Die geeft jou bijvoorbeeld begeleiding op de werkplek of de proefplaats. Jobcoaching is bedoeld als je:

  • door ziekte of een handicap langdurig problemen ondervindt bij je werk
  • werkt met een arbeidsovereenkomst of proefplaatsing

De arbeidsdeskundige van UWV beoordeelt hoeveel ondersteuning jij nodig hebt en wat er vergoed wordt.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze coaches Sander van den Baart en Willem van Lieshout hebben allebei jarenlange ervaring als re-integratieadviseurs en kunnen je als geen ander helpen. jou naar passend, duurzaam werk te begeleiden . Dat zien ze als een fijne uitdaging die ze graag me je aan gaan. Dat doen ze met passie, een no-nonsense aanpak en vooral grote persoonlijke betrokkenheid. Wij ondersteunen, maar jij hebt de regie.

Meer weten over re-integratie en wat Frissestart kan doen voor jou?

Ben je benieuwd naar wat wel en niet mogelijk is voor jou of wil je vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Mail dan je aanvraag naar info@frissestart.nl of bel naar 040-8459091. Wij staan graag voor je klaar!

Reageer

Auteur
Sander van den Baart
Publicatie datum
18-5-2020 11:17
Deel dit artikel
Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.