Opleidingen - Onze werkwijze

Opleidingen van FrisseStart: Til je organisatie naar een hoger niveau.

Werkgeluk hangt voor een groot deel af van het kunnen waarmaken van je ambities en uitgedaagd blijven binnen je functie. En dat laatste zit ‘m vaak in het blijven leren en stappen kunnen zetten binnen het bedrijf. En bij FrisseStart weten we dat iemands ambitie kunnen vervullen met de juiste opleiding de sleutel kan zijn. Kirsten Opperman, verantwoordelijk voor de opleidingen van FrisseStart, heeft gezien wat een verschil het kan maken om opleidingen op maat aan te bieden. “We bieden allerlei soorten opleidingen aan, van beroepsmatige opleidingen voor het huidige personeel, het omscholen van nieuw personeel tot het opzetten van een eigen bedrijfsschool binnen de organisatie zelf. Wanneer je ziet dat het traject dat wij aanbieden werknemers zelfverzekerder en ambitieuzer maakt en werkgevers rust geeft, weten wij dat ons doel geslaagd is.”

Wat doen we net even anders? 
In deze blogserie behandelen we telkens een actueel onderwerp op het gebied van werving en selectie in de breedste zin van het woord. Want het vinden van de juiste mensen op de juiste plek kan soms alles te maken hebben met een opleiding aanbieden. FrisseStart gelooft dat een groter werkgeluk bijdraagt aan een gelukkiger leven. Onze drijfveer is (werk)geluk vergroten voor werknemers én werkgevers en dat doen we met alle middelen die tot onze beschikking staan, zoals bijvoorbeeld opleidingstrajecten. 

Level up in beroepsopleiding
“Vaak zie je dat bedrijven starten met het aanbieden van een van onze beroepsopleidingen”, zegt Kirsten enthousiast. “Dit komt omdat we op het gebied van transport, logistiek, techniek en veiligheid niet alleen inhoudelijk sterke opleidingen aanbieden, maar we zelf vooral van de praktische inslag zijn. We kijken vooraf naar het niveau van de deelnemers en zorgen dat we een docent uit de praktijk voor de klas zetten. We hebben gemerkt dat dit beter werkt voor het leerproces omdat het de drempel verlaagt en meer betrokkenheid creëert.” Uiteraard zijn er ook e-learning opleidingen beschikbaar via FrisseStart voor wanneer een werkgever minder ruimte heeft in de agenda, maar onderschat ook niet de kracht van een informele dag met het team waarbij alles tot in de puntjes verzorgd is.  

Een eigen Academy opzetten
Een duurzamere manier om werknemers te kunnen voorzien in hun behoefte om bij te leren, is het opzetten van een eigen bedrijfsschool. “We merken een grotere behoefte om werknemers structureel te blijven voorzien van de mogelijkheid tot om- of bijscholing.” merkt Kirsten op. “Wij kunnen hierbij helpen, want het opzetten van een eigen bedrijfsschool kan complex zijn wanneer je hier weinig ervaring mee hebt. Gelukkig hebben wij al vaker met het bijltje gehakt en kunnen we je bijstaan met het trainen van de trainers, het integreren van de school in de organisatie, het opzetten van een e-learning en de certificering op orde krijgen.” Op deze manier hebben al meerdere bedrijven hun eigen Academy opgestart waarbij ze zelf mogen kiezen wat voor soort opleidingen of cursussen ze aanbieden, zónder het gedoe van de backoffice. Het resultaat? Meer werkgeluk voor zowel werknemer en werkgever vanwege deze slimme investering in het niveau van het bedrijf. 
 
 

Reageer

Auteur
Baart
Publicatie datum
18-5-2022 17:30
Deel dit artikel
Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.