Werkloos door Corona?

Het Coronavirus heeft een diepe indruk achtergelaten in onze samenleving. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook in de werksfeer heeft het verregaande gevolgen. Het thuiswerken en het gemis aan contact met collega’s, het nieuwe werken via Teams of Zoom al dan niet met het beruchte Coronakapsel, een werkplek in je woonkamer en steeds groter wordende onzekerheid. Blijft mijn baan wel bestaan? Hoe lang kan mijn werkgever het hoofd nog boven water houden tijdens de Coronacrisis? Wat nu als de Coronacrisis mijn werkgever zo hard raakt dat mijn functie niet meer rendabel is? 

Een Frisse Start

In deze blogserie behandelen we telkens een actueel onderwerp op het gebied van werving en selectie in de breedste zin van het woord. Maar dan net even anders. Want FrisseStart doet het net even anders. Wij geloven in gelukkige mensen, thuis en op het werk! Dat geldt dus voor werknemers én werkgevers. Een fijne baan is niet het doel. Gelukkig zijn, thuis en op je werk, dat is het doel! Wij geloven dat een passende, uitdagende baan met inkomenszekerheid bijdraagt aan je werkgeluk. 

In deze blog vertellen we over de mogelijkheden als je zonder werk bent komen te zitten of dreigt te komen zitten door het coronavirus. Willem van Lieshout, eigenaar en oprichter van Frissestart, vertelt over een kosteloos omscholingstraject voor mensen die momenteel in een uitkeringstraject van de overheid op basis van WW of arbeidsongeschiktheid zitten, naar een functie in de transport en logistiek, want daar zitten ze te springen om mensen.  

Kosteloos omscholingstraject met baangarantie

“Waar we aan de ene kant een berg onzekerheid, baanverlies, en faillissementen zien ontstaan door de Coronacrisis, zien we aan een andere kant, in de transport en logistieke sector, een groot tekort aan gemotiveerd, goed opgeleid personeel.” Vertelt Willem van Lieshout, die bijna dagelijks gebeld wordt of hij niet een passende kandidaat heeft om een logistieke vacature in te vullen. “Dat moet anders kunnen, en dat kan ook. Samen met het UWV zijn we een traject gestart om gemotiveerde kandidaten kosteloos om te scholen naar een uitdagende functie in de transport en logistiek middels het behalen van het C-rijbewijs.” 

De juiste persoon op de juiste plek

“Wat we heel belangrijk vinden, is dat we de juiste persoon op de juiste plek plaatsen.” Vult Willem aan. “We plaatsen onze kandidaten namelijk voor een periode van zes of zeven maanden, met de intentie dat de kandidaat daarna meteen in dienst komt bij de werkgever. Het is daarom van groot belang dat we eerst inventariseren of de kandidaat ook daadwerkelijk gelukkig gaat worden op zijn nieuwe werkplek.” 

Uit een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse komt naar voren waar de talenten en competenties liggen, waar de kandidaat gelukkig van wordt en op wat voor type functie we deze het beste kunnen plaatsen. Aan de hand van de uitkomst hiervan volgt een advies, en indien er een match is met een logistieke functie vangen we meteen aan met het omscholingstraject.  

Interesse in een baangarantie?

Inschrijven is heel makkelijk, laat hier je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Natuurlijk mag je ons ook bellen voor meer informatie, doe dit dan op 040 - 845 90 91 en vraag naar Sander van den Baart of stuur een mail naar sander@frissestart.nl.

Je kunt alleen op dit artikel reageren indien je bent ingelogd
Auteur
Sander van den Baart
Publicatie datum
3-5-2021 13:11
Deel dit artikel
Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.