Re-integreren

Re-integratie spoor 2-3

Als je ziek bent en je jouw eigen functie niet meer kan uitoefenen, helpt Frissestart je graag bij je zoektocht naar passend werk buiten de organisatie. Zo’n traject heet officieel re-integratie 2e of 3e spoor. Hierin gaan we samen met jou actief op zoek naar ander passend duurzaam werk. Werk dat aansluit bij jouw mogelijkheden en rekening houdt met je beperking(en).

De wet ‘Verbetering poortwachter’ - onderverdeeld in re-integratie spoor 1-2-3 - verplicht jou als werkgever gezamenlijk met je werknemer ervoor te zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk en verantwoord weer aan het werk kan. Voor zowel werkgever als werknemer zitten er verplichtingen aan deze re-integratie en bij onvoldoende inzet kan dit voor zowel werkgever als werknemer financiële consequenties hebben. Frissestart is op de hoogte van alle rechten en plichten die bij een re-integratietraject komen kijken en kan je op professionele wijze begeleiden.

Re-integratie uitkeringsgerechtigden UWV

Frissestart biedt vier soorten re-integratie trajecten aan voor uitkeringsgerechtigden UWV. We bieden trajecten aan voor mensen met een Ziektewet, WIA, Oude WAJONG of een WW uitkering  met een arbeidsongeschiktheidspercentage. 

1.Modulaire trajecten:
Ben je door omstandigheden in een isolement terecht gekomen?  Heb je te maken met gevoelens van onbegrip, falen of is er sprake van problematiek op andere leefgebieden zoals sociaal functioneren en/of dagbesteding? Wil je onder begeleiding stapje voor stapje weer deelnemen aan de maatschappij, maar heb je daarbij wel wat ondersteuning nodig? Met de re-integratiediensten ‘Participatie Interventie’ en  ‘Bevorderen Maatschappelijke Deelname’ helpen wij je om weer mee te doen.

2. Werkfit trajecten:
Het ‘Werkfit’ is gericht op het wegnemen van persoonlijke belemmeringen ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. We trainen persoonlijke effectiviteit, versterken werknemersvaardigheden en brengen de arbeidsmarktpositie in beeld. We onderzoeken samen wat nodig is om weer aan het arbeidsproces te kunnen deelnemen en hoe we dit kunnen bereiken. Het doel is op het einde van het traject klaar te zijn om de arbeidsmarkt op te gaan.

3. Naar Werk trajecten:
Het traject ‘Naar Werk’ is gericht op participatie op de arbeidsmarkt. We trainen sollicitatievaardigheden, brengen het netwerk in kaart en helpen bij het vinden van een nieuwe duurzame baan.

4. Jobcoach trajecten:
Een jobcoach begeleidt op de werkvloer een werknemer met een langdurige ziekte of handicap. De jobcoach is de schakel tussen werkgever en werknemer. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar voor wanneer er een probleem ontstaat of als er nog onduidelijkheden zijn.

Meld je hier aan voor een klikgesprek

Benieuwd naar de beste oplossingen voor jou?

We gaan graag met je om de tafel. Laat hier je contactgegevens achter:

Geldrop   Contact

Mail ons, dan nemen we snel contact met je op. Nog sneller is bellen op 040-8459091.

Bergen op zoom   Contact

Nog sneller is bellen op (0)164 – 78 25 444.

Mail ons, dan nemen we snel contact met je op. Nog sneller is bellen op 0164-7825444.

Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.