‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening Covid-19’. 

‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening Covid-19’. 

Op 28 augustus 2020 presenteerde het kabinet een aanvullend sociaal pakket aan maatregelen als onderdeel van het steun- en herstelpakket van de economie. Doel van het sociaal pakket is om ervoor te zorgen dat mensen die nu in inkomensonzekerheid verkeren aanspraak kunnen maken op passende begeleiding bij het zoeken naar nieuw werk en inkomen. Ter uitwerking lanceerde de minister SZW medio augustus de ‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19’. Klanten van het UWV met een WW – uitkering of mensen die binnen 4 maanden werkeloos dreigen te raken, hebben de mogelijkheid gekregen van start te gaan met de re-integratiedienst ‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening’. 

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de arbeidsmarkt meegebracht. Werknemers verliezen hun banen doordat bedrijven genoodzaakt zijn te reorganiseren. Tegelijkertijd zijn er sectoren met moeilijk vervulbare vacatures. De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid constateerde dat vraag en aanbod  niet of onvoldoende op elkaar aansluiten. Daarnaast verliezen werkzoekende die langere tijd niet aan het werk zijn hun kennis en kunde. Voor het bevorderen van de werk- naar- werk transities, de werkeloosheid te beperken en bedrijven te voorzien van voldoende gekwalificeerd personeel werd er eind maart 2021 de ‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening’ gelanceerd. 

Door het kabinet is als onderdeel van het sociaal pakket een tijdelijk aanvullende crisisdienstverlening beschikbaar gesteld. Met de regeling kunnen mensen die door de coronacrisis geen werk meer hebben of hun baan dreigen te verliezen aan nieuw werk geholpen worden. Er wordt passende dienstverlening aangeboden, ongeacht of en van welke uitkering er sprake is. 

In de dienstverlening wordt er extra begeleiding gegeven en waar nodig loopbaanadvies, (om) scholing, scholing via praktijkleren in het MBO en hulp bij schulden gegeven. Een regionale aanpak wordt door het kabinet beoogt, waarbij gemeenten, UWV en werkgevers- en werknemersorganisaties een rol spelen.  De dienstverlening welke vanuit het UWV wordt aangeboden, bestaat uit het inzetten van een Werkfit en/ of naar werk – traject. Frissestart helpt bij het realiseren van de trajecten. Wij geven richting aan jouw frisse start. 

Meer weten? Neem contact op met Sander van den Baart via sander@frissestart.nl of bel naar 040 845 90 91. Wil je dat wij je bellen? Vul via deze link je contactgegevens in.
 

Reageer

Auteur
Sander van den Baart
Publicatie datum
20-9-2021 10:10
Deel dit artikel
Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.