Teamontwikkeling | Hoe pakken we dat aan?

Categorieën: Blog

Wil jij samen met jouw team werken aan een resultaat waar jullie blij van worden? Op een manier die het beste bij jullie past? Dan is maatwerk van een teamontwikkelingstraject van Frissestart écht iets voor jou!

Stap voor stap aanpak

Om te beginnen stemmen we de precieze indeling natuurlijk af op jouw hulpvraag en wensen. In grote lijnen doorlopen we wel gericht onderstaande fases:

 

Stap 1 Opdrachtbepaling. Wat past bij jouw organisatie?

We gaan van start. In overleg met jou bepalen we doel en duur van het teamontwikkelingstraject. En hoe we dit procesmatig gaan vormgeven binnen jouw organisatie.

 

Stap 2 Eerste teambijeenkomst. Uitleg & vragen.

De eerste bijeenkomst. Je team krijgt toegelicht wat het doel en de duur van het traject zijn. Ook wordt de teamleden inhoudelijke uitleg gegeven over de methodiek. En er is tijd om vragen te stellen.

 

Stap 3 Persoonlijkheidsanalyse. Wat drijft jou?

Tijd om aan de slag te gaan. Tijd voor inzicht. Ieder teamlid krijgt een online vragenlijst over zijn of haar drijfveren, talenten, energie gevende competenties en het effect hiervan op zichzelf of anderen. De uitkomsten daarvan worden in een persoonlijk gesprek besproken.

 

Stap 4 Teamanalyse. Wat zijn de zwakke, maar vooral sterke punten?

En dan? Al die individuele rapportages worden gecombineerd. Onze teamanalyse verzamelt de profielen van teamleden en genereert een overzichtelijk rapport. Dat maakt direct inzichtelijk en bespreekbaar waar de zwakke en vooral sterke punten van jouw team liggen.

In een teambijeenkomst maken we gebruik van verschillende werkvormen, om deze punten bij het team onder de aandacht te brengen en te bespreken.

 

Stap 5 Conclusie & eindrapportage. Op weg naar een krachtig team!

Tijd voor concrete resultaten. Samen met je teamleden komen we tot een conclusie. Heeft het team genoeg slagkracht? Zo niet, wat zou een alternatief zijn voor de toekomst? We bespreken handvatten die jullie gaan helpen.

Alle uiteindelijke uitkomsten ontvang je in een overzichtelijke rapportage, waarmee jullie zelf verder kunnen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij geïnteresseerd in een teambuildingstraject en wil je meer weten wat Frissestart voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact op via info@frissestart.nl of nog liever, bel ons direct op telefoonnummer 040-8459091.

Reageer

Auteur
Willem van Lieshout
Publicatie datum
3-1-2020 12:39
Deel dit artikel
Frisse Start BV Flex & Opleiden gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.